Jdi na obsah Jdi na menu
 


- Zašovské noviny

Chronologický přehled článků zaslaných naším spolkem nebo pověřeným členem k publikování v Zašovských novinách:

 

Příspěvky

Křížová cesta pro klášterní zahradu

29. 4. 2020

Informace o našem záměru vybudovat v klášterní zahradě křížovou cestu, přináší článek otištěný v květnových Zašovských novinách. 

 

Matice zašovská v době pandemie

5. 4. 2020

Publikováno v Zašovských novinách v dubnu 2020
 

 

Zprávy z matice

17. 6. 2017

(Publikováno v květnu 2017)

Benefice

V dubnovém čísle jsme slíbili, že příště si řekneme něco o možném využití kláštera. Rychlý běh událostí však náš záměr změnil: už za pár dnů (14. května) se uskuteční benefiční koncert ve prospěch revitalizace kláštera a při té příležitosti budete také zevrubně seznámeni s naší koncepcí na jeho využití. Bude to mnohem názornější a zajímavější než si o tom pouze číst v novinách. Proto přijďte, jste srdečně zváni.

 

Není sídlo jako sídlo

17. 6. 2017

(Publikováno v březnu 2017)

Pozornému čtenáři lednových Zašovských novin jistě neuniklo, že rada obce schválila, aby Matice zašovská z.s. měla své sídlo v budově č.p.45, což je hlavní budova bývalého kláštera (chcete-li ústavu) který je od loňského roku majetkem obce Zašová

 

Trinitářské střípky

17. 6. 2017

(Publikováno v prosinci 2016) 

Blíží se datum 17. prosince – den, kdy byl papežem Inocencem III. (roku 1198) potvrzen nově vzniklý řád, jehož prvořadým posláním byla záchrana křesťanů z muslimského zajetí. Trinitářské střípky, to nejsou jen ty skutečné střepy, co po staletí ležely někde v navážce pod dlažbou klášterního dvora. To jsou také zlomky informací, které se nám o působení tomto řeholním řádu u nás dochovaly.